Истински ад е в украинския Мариупол, който е блокиран от руските

...
Истински ад е в украинския Мариупол, който е блокиран от руските
Коментари Харесай

Тотален ад в Мариупол! Хората нямат вода и я събират от локвите

Истински пъкъл е в украинския Мариупол, който е блокиран от съветските сили от всички страни и там филантропичната злополука на процедура към този момент е реалност. 

Руските войски обстрелват града непрекъснато с реактивни системи " Град " и с минохвъргачки. В града няма вода, храна, електричество, отопление, доста е мъчно с връзките.

Журналистите съумяха да съберат информация от хора, които имат връзка с обсадени в града свои близки, както и свидетелства на избягалите от Мариупол. Един от доброволците, Василий, чието име беше променено от съображения за сигурност, споделя, че градът е бил обстрелван от четирите страни, като се стреля и откъм  морето, оповестява телевизия " 24 канал ", съобщи настоящо.ком. 

Храната свършва, хората нямат медикаменти и питейна вода. Принуждават се да пият от локви. Василий потвръждава и информацията на локалните управляващи, съгласно които обстрелите не са спирали и по време на " режима на тишина ", който беше контрактуван с съветското държавно управление.

„ Всеки път, когато филантропичен ескорт се опита да проникне в града, руснаците сякаш дават „ зелена светлина “, само че след това стартират да стрелят по местата, откъдето конвоят би трябвало да премине. Те не пускат хората нито да изоставен града, нито да премине филантропична помощ ”, споделя той. По думите му дейностите на окупаторите са повтаряне на Втората международна война.

Дори да се откри междина сред артилерийския огън, е съвсем невероятно да се напусне Мариупол и заради неналичието на бензин. Това споделя и уредникът на мариуполската арт платформа " TYu " Даяна Берг.

Точният брой на жертвите е мъчно да се откри. Съветникът на кмета на града Петър Андрюшченко споделя, че дотук към този момент са починали към 1200 цивилни, само че в реалност никой няа по какъв начин да преброи починалите. Депутатът от Общинския съвет Дмитрий Забавин разгласи загубата на 150-200 души на ден. Не се знае какъв брой души са останали под руините.

" Това е същинска злополука. От една страна в този момент е студено, температурата е към 0, хората мръзнат в мазетата. От друга страна, когато се затопли и при нестихването на обстерлите, си представете какво ще стане с тези несъбрани тела, каква филантропична злополука е това? ", сподели журналистката Анна Романова.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР